Alle spørgsmål og svar

Samlet oversigt

Skal jeg som tilskuer til Tour de France tage forholdsregler ift. covid-19?

Publikum til Tour de France i Danmark skal som udgangspunkt ikke tage ekstra forholdsregler ift. covid-19. Vi opfordrer dog publikum og andre til at følge sundhedsmyndighedernes generelle råd (se Sundhedsstyrelsens anbefalinger her). Grand Départ Copenhagen Denmark følger covid-19-situationen meget tæt og vil melde ud, hvis vi får nye anbefalinger fra de danske Sundhedsmyndigheder.

Må jeg sejle i min båd tæt på ruten?

Der kommer ikke til at være særlige generelle restriktioner for fritidssejlads i forbindelse med Tour de France.

Dog vil der i Sønderborg være restriktioner for sejlads i havneområdet. Læs mere her.

De almindelige regler og love til søs gælder fortsat for al sejlads. Læs evt. mere om begrænsninger i danske havne og godt sømandsskab i denne artikel fra Baadmagasinet.

 

Kan jeg krydse ruten med min cykel?

Man kan godt krydse ruten med cykel mange steder langs ruten. De steder, hvor der er hegn eller barrierer, vil der flere steder være gang- og cykelpassager, hvor man kan trække sin cykel over.

De steder, hvor der ikke er barrierer, kan man krydse. Vær dog opmærksom på, at der kan komme biler, selv om ruten er lukket for almindelig trafik. 

København
I København kan du fra mandag d. 27. juni til torsdag d. 30. juni sagtens cykle rundt, også langs med de afspærrede områder på og omkring H.C. Andersens Boulevard. Du kan dog ikke krydse de afspærrede vejbaner.

Fredag d. 1. juli bliver det dog vanskeligt at færdes på cykel i det centrale København. Man vil slet ikke kunne køre langs med ruten eller tæt på ruten pga. de mange tilskuere.

Skal du igennem byen den 1. juli, kan du kun krydse ruten via Knippelsbro eller via Kastellet eller via trafiksluserne ved bl.a. Kristianiagade, som dog er lukket fredag fra kl. 12.00 - 20.00. Det bedste er at vælge en rute uden om enkeltstartsruten, fx over cykelbroen ved Fisketorvet, selvom det vil være en omvej. Skal du krydse ruten, er det en god ide at vælge offentlig transport. Du kan dog ikke tage cyklen med i offentlig transport.

Lørdag den 2. juli er hele ruten fortsat spærret til cykelløbet Tour de København, hvor alle – store som små – gratis kan opleve hele enkeltstartsruten på to hjul. Der vil være en række hop on/hop off-punkter på hele ruten, hvor man kan cykle ind og være med i cykelløbet, men man kan ikke krydse ruten på cykel. Du kan dog lørdag benytte cykelstierne langs med Tour de København-ruten.

Se dine muligheder som cyklist på trafikkortet

Må man flyve med drone tæt på Tour de France-ruten?

Under afviklingen af Tour de France vil der af hensyn til arrangementet være restriktioner i luftrummet langs de tre danske etaper. Det betyder bl.a., at uvedkommende flyvninger herunder flyvninger med private droner ikke vil være mulige i de etablerede restriktionsområder. D

De franske Tour de France-helikoptere vil have prioritet til at operere i restriktionsområderne, men områderne vil ikke påvirke den normale trafikafvikling til og fra de regionale lufthavne.  

Mindre flyvepladser beliggende i restriktionsområderne vil ikke kunne anvendes, når områderne er aktive, ligesom fritidsflyvning ikke vil få tilladelse til at operere i aktive områder.

Restriktionsområderne etableres efter normale procedurer og publiceres i AIP SUP samt på Naviair’s platform www.droneluftrum.dk.

Hvor er det smartest at stille sig under holdpræsentationen, hvis man gerne opleve rytterne og komme helt tæt på?

De 22 hold og 176 ryttere vil fra kl. ca. 17.45 cykle af en 1,5 kilometer lang rute, hvor alle frit og åbent kan stille sig op og hilse på rytterne. Oversigtskortet ift. ruten igennem Københavns gader finder du på her. Derefter vises liveshowet fra Tivoli på flere storskærme rundt om i byen: Rådhuspladsen, Bryghuspladsen og Kongens Nytorv. 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke fik en billet til Tivoli?

Fik du ikke en gratis entrébillet eller en pladsreservation til Tivoli, så er der heldigvis rig mulighed for at være publikum til Holdpræsentationen i Københavns gader. Du skal blot stille dig op langs den 1,5 kilometer lange afspærrede rute i København, hvor du kan hilse og hylde samtlige ryttere.  Oversigtskortet ift. ruten igennem Københavns gader hen til Tivoli finder du på letourcph.dk. Og selve præsentationen kan du følge fra en af de mange storskærme, der stilles op i det offentlige rum. Se alle detaljer ift. holdpræsentationen her.

Hvad koster det at deltage i Holdpræsentationen i København og Tivoli?

Det er helt gratis at være publikum til Holdpræsentationen i København. Du skal blot stille dig op langs den 1,5 kilometer lange afspærrede rute i København. Oversigtskortet ift. ruten igennem København finder du på denne side.

Grand Départ Copenhagen Denmark uddeler samtidig 10.000 gratis entrebilletter til Tivoli. Får du ikke en gratis entrébillet, så har du fortsat mulighed for at komme i Tivoli med Tivolikort eller en betalt entré. Dette kræver en pladsreservation via Tivoli.dk. Liveshowet vises samtidig på flere storskærme rundt om i byen: Rådhuspladsen, Bryghuspladsen og Kongens Nytorv.  

Hvad er en holdpræsentation?

Holdpræsentationen er et fast indslag hvert år inden verdens største cykelløb, Tour de France, og afholdes typisk et par dage inden løbets start. Ved holdpræsentationen præsenteres årets deltagende cykelhold samt ryttere, og Tourens fire ikoniske trøjer hyldes.

Holdpræsentationen har stor international opmærksomhed. Foruden på TV2, så vises holdpræsentationen live på et stort antal europæiske og internationale tv-medier.

Jeg vil gerne vide mere om min rolle som frivillig til Tour de France. Hvor finder jeg det?

Vi modtager mange henvendelser fra frivillige, der har spørgsmål til den danske Tour-start og deres rolle som frivillig. Vi har derfor samlet en række af de ”ofte stillede spørgsmål” på frivilligsiden på vores hjemmesiden. Den finder du via dette link. Vi oplever, at de fleste kan finde svar på deres spørgsmål derinde. Og kan du ikke finde et svar, kan du også finde oplysninger på de relevante kontaktpersoner derinde.

Jeg vil gerne købe Grand Départ-merchandise. Hvor kan jeg det?

Tour de France-merchandise sælges gennem den franske løbsorganisation A.S.O.. De har også lavet nogle forskellige produkter særligt i forbindelse med de tre danske etaper. Det kan allerede nu købes på deres webshop. Derudover vil det også være muligt at købe merchandise under løbet.

Jeg er handikappet. Vil der blive oprettet handikapvenlige områder, hvor jeg kan se Tour de France?

På trafikundersiden på vores hjemmeside kan du finde interaktive kort for hver af de 13 Tour de France-kommuner. På dem er det markeret, hvis kommunerne har oprettet handicapvenlige områder. Kortene bliver løbende opdateret, men herunder kan du finde links til de kommuner, der allerede har oprettet handicapvenlige områder.

Har du ønske om at se Tour de France i en bestemt kommune, så kontakt gerne dem direkte og hør, hvor du bedst kan opleve Tour de France. Du kan finde deres kontaktoplysninger herunder.

Start- og målbyerne for den danske Tour de France-start kan kontaktes her:

Gennemkørselskommunerne kan kontaktes her:

Kan jeg få promoveret min virksomhed under Tour de France?

A.S.O., den franske løbsorganisation bag Tour de France, tillader ikke, at deres brand og løb bliver sat i forbindelse med parter, de ikke direkte samarbejder med. Derfor er det som udgangspunkt ikke muligt for virksomheder at blive direkte promoveret under Tour de France.

Skal jeg have billet for at se Tour de France?

Tour de France er et åbent arrangement, så du kan som udgangspunkt bare stille dig langs ruten og opleve rytterne, når de suser forbi. Det er derfor ikke nødvendigt med en billet for at se Tour de France. Der vil dog være enkelte områder, som vil være lukkede. Der vil også være bestemte områder, hvor det vil være muligt at købe en billet til et hospitality arrangement, som hospitality-partner ALIVE A/S arrangerer. Det kan du læse mere om her.

Hvordan kan jeg se reklamekaravanen?

Reklamekaravanen er et af kendetegnene ved Tour de France. Ca. 2 timer før rytterne kører karavanen på ruten. Karavanen består af en række specielt udsmykkede køretøjer, hvorfra der vil blive kastet forskellige produktprøver og andre ting ud til publikum. Tidsplanen for reklamekaravanen kan findes under de enkelte etaper.

Vi er en virksomhed, der gerne vil lave aktiviteter ifm. Tour-starten. Kan vi lave et samarbejde?

Vi elsker den store opbakning, der er omkring den danske Tour-start! Vi modtager løbende mange forskellige gode idéer. Vi har desværre ikke praktisk eller økonomisk mulighed for at hjælpe med at føre alle de gode idéer ud i livet. Handler jeres idé sig om en specifik kommune, anbefaler vi, at I tager direkte fat i den kommune, I kunne tænke jer at lave en aktivitet i for at høre, om og hvordan et eventuelt samarbejde ville kunne lade sig gøre. Du kan finde kommunernes kontaktinformationer herunder.

Start- og målbyerne for den danske Tour de France-start kan kontaktes her:

Gennemkørselskommunerne kan kontaktes her:

Må jeg bruge Tour de France-grafik?

Tour de France’s, herunder Grand Depart Copenhagen Denmarks, visuelle identitet og brand må som udgangspunkt ikke bruges af parter, der ikke direkte har et samarbejde med A.S.O., løbsorganisationen bag Tour de France eller den danske Grand Départ. For at alle kan være med til at pynte op til sommerens gule folkefest, har vi lavet et city dressing toolkit, som alle tredjeparter kan benytte. Dvs. virksomheder, foreninger, restauranter, hoteller, butikker mv. I toolkittet findes trykklare filer til en række forskellige produkter – herunder vinduesklæb, beachflag og plakater. Læs meget mere om vores city dressing toolkit og se retningslinjerne for brug via dette link.

Må man køre til Sprogø, inden Storebæltsbroen lukker 2. juli?

Nej, det vil ikke være muligt at køre til Sprogø den 2. juli. Se evt. Sund og Bælts hjemmeside: Ofte stillede spørgsmål (sundogbaelt.dk)

Må jeg slå telt op langs ruten?

Hvis man vil slå telt op langs ruten, skal det være på privat jord og efter aftale med lodsejeren. Det er ikke tilladt at slå et telt op i rabatten langs statslige veje.

Jeg skal køre på ferie sydpå d. 3. juli. Hvad skal jeg have med i min planlægning?

Der forventes meget trafik i sydgående retning på E45 søndag d. 3. juli. Overvej, om turen sydpå kan gennemføres fredag eller lørdag – eller udskydes til mandag.

Skal man ud at køre bil søndag, skal man afsætte ekstra god tid og orientere sig om trafikken på forhånd på www.trafikinfo.dk.

Jeg skal til Billund Lufthavn d. 3. juli. Er der noget, jeg skal være opmærksom på?

Trafikken i og omkring kommunerne Vejle, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg vil være påvirket i lange perioder søndag den 3. juli. Derfor anbefaler, vi at du orienterer dig om trafikken på www.trafikinfo.dk i forvejen, samt at du kører hjemmefra i ekstra god tid.

Vær opmærksom på, at en stor del af Vejle og Vejle Ådal er spærret for trafik kl. 8-15.30. Vi anbefaler, at du følger E45 og videre af Midtjyske Motorvej mod Billund.

Jeg plejer at køre i bil til og fra arbejde i København?

Fredag 1. juli og lørdag 2. juli vil store dele af Indre By, Nørrebro og Østerbro være spærret ifm. enkeltstarten, og der er også omfattende standsnings- og parkeringsforbud. Der forventes generelt et stort pres på vejene ikke bare i Indre By, men også på vejnettet til og fra København, og al kørsel inden for og på tværs af ruten, som ikke er absolut nødvendig, frarådes.

Har du mulighed for at køre uden om ruten, tage en hjemmearbejdsdag, tage cyklen eller offentlig transport, vil det være at anbefale. Har du ikke mulighed for det, vil det være muligt i meget begrænsede tidsrum at krydse ruten via enkelte trafiksluser. Disse vil dog være lukkede i længere perioder, bl.a. fredag 1. juli fra kl. 12.00 til 20.00, så det er nødvendigt at afsætte rigtigt god tid og være sikker på, at du også kan parkere, når du kommer frem.

Se dine muligheder som bilist på trafikkortet og orienter om den aktuelle trafik på vejnettet rundt om København på trafikinfo.dk

Hvilke andre muligheder har jeg for at komme over Storebælt, mens broen er lukket?  

Togtrafikken over Storebælt bliver ikke berørt af den midlertidige lukning af vejbanerne over broen. DSB øger kapaciteten i togene og opfordrer kunderne til at rejse i god tid og købe retur- og pladsbilletter til rejsen. 

Færgerne er et andet alternativ til den lukkede bro. Det gælder Molslinjens hurtigfærger i nord og færgerne hos Langelandslinjen i syd. På begge ruter forventes meget trafik i dagene omkring Tour de France. Det er derfor en god idé at bestille billet i god tid og tage hjemmefra i god tid på selve rejsedagen.   

Hvordan påvirkes cykeltrafikken i København?

Man vil kunne cykle rundt i København, men hele området omkring ruten vil være svært fremkommeligt på cykel især fredag ifm. etapen, men også lørdag ifm. Tour de København. Cyklister må påregne omkørsler i forbindelse med afspærringer og evt. længere transporttid pga. de mange turister/tilskuere i byen.  

Fredag og lørdag d. 1.-2. juli, mens der er cykelløb (etapen og Tour de Kbh), vil det ikke være muligt at cykle eller parkere på/langs med ruten. Der vil dog blive lavet ca. 24 passager, hvor cykler i begrænset omfang kan trækkes med over ruten, foruden permanente cykel- og gangtunneller og broer.  

De øvrige dage op til enkeltstarten og Tour de Kbh, hvor start/målområdet omkring H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen også er afspærret (tirsdag, onsdag, torsdag d. 28. – 30. juni), vil det være muligt at krydse H.C. Andersens Boulevard udvalgte steder (se det interaktive kort), samt cykle langs med det afspærrede område, idet det kun er vejbanerne, der er afspærret.  

Hvad sker der i tilfælde af en nødsituation? 

Politi, beredskab og øvrige myndigheder er en væsentlig del af planlægningen af Tour de France. I tilfælde af behov for assistance fra ambulance, politi og brandvæsen er der beredskabssluser langs hele ruten, så udrykningskøretøjer kan komme igennem. Politiet vil derudover være til stede langs ruten med assistance fra bl.a. Hjemmeværnet. Et stort korps af frivillige vil derudover være til rådighed for at svare på spørgsmål.  

Må jeg parkere min bil eller autocamper langs ruten?

Man må ikke parkere sin bil eller autocamper på ruten, dog vil det nogle steder være muligt at parkere langs ruten. På denne side kan du læse mere om, hvordan man kan parkere langs ruten. 

Mange sideveje vil også være lukkede for trafik og parkering. Vi anbefaler, at man anvender de parkeringspladser, som de respektive kommuner langs ruten etablerer ifm. Tour de France. I enkelte kommuner er der udpeget særlige parkeringsområder til autocampere.