Nu er Touren officielt rykket til København: Børnepressekonference og åbning af Permanence

Nyhed

Med blå himmel og vind i håret blev Permanencen i København i dag officielt åbnet af Tour de Frances løbsdirektør, Christian Prudhomme, og kultur-og fritidsborgmester i København, Mia Nyegaard. Derudover er der blevet holdt børnepressekonference, hvor børn fra hele landet fik lov til at stille fire danske cykelryttere spørgsmål.

Åbning af Permanence København

35 børn var i dag inviteret til den traditionelle børnepressekonference inden Tour de France. Her fik de lejlighed til at stille spørgsmål til de danske stjerneryttere Michael Mørkøv, Kasper Asgreen, Andreas Kron og Magnus Cort. Børnene fra hhv. Roskilde, Nyborg, Sønderborg, København, Den Franske Skole og Det Nationale Center for Fremmedsprog fik bl.a. svar på, hvor cykelrytterne glæder sig mest til at køre i Danmark under Touren, hvordan de forbereder sig bedst- og hvilken type etape, de foretrækker at cykle.

Et af de spørgsmål der fik smilet frem på læberne hos cykelrytterne var; ”Kommer I til at tænke på noget andet, når I cykler?”.

Magnus Cort indrømmede, at tankerne en gang imellem kunne begynde at vandre - ligesom børnene kender fra skolen og lige glemmer at følge med. Andres Kron fulgte enigt op på svaret, men fik også påpeget, at modsat, Magnus, så fulgte han altid med i skolen. Det sidste spørgsmål kom fra vært Neel Rønholt, som spurgte hvad cykelrytterne gjorde, når de skulle tisse, som også bragte grin og smil hos både børn og voksne.

Åbning af Permanence
Åbningen af Permanencen, der er navnet på A.S.O.’s kontorer under Tour de France bød på en overraskelse, da fire personer klædt i hvidt, grønt, gult og prikker, lavede rappelling ned fra Bella Sky, som en hyldest til Tour de France.

I Permanencen er der lavet en udstilling af København som cykelby i samarbejde med VisitDenmark.