Højskole-elever fortæller historier fra de danske tour-etaper

Nyhed

Elever fra Vallekilde Højskole har de seneste uger turneret landet rundt for at fortælle historier om de danske Tour de France-etaper. Tag med til cykelpoetry-slam og andre events, ud i en fiskekutter under Storebæltsbroen eller oplev 3. etape på en moderne tandemcykel med to forpustede højskoleelever.

To på tandemcykel

Mens rytterne tramper i pedalerne for at blive klar til sommerens Tour de France, er landets cykelentusiaster og lokale ildsjæle også i fuld gang med forberedelserne. Derfor er journalistik- og podcastelever fra Vallekilde Højskole rejst ud  i landet for at finde ud af, hvordan Tour de France sætter sit præg på Danmark.

Fælles for historierne er, at Grand Départ Danmark åbenlyst handler om meget mere end cykelsport. Eller som værten for Kbh-mesterskabet i cykelpoesi, Peter Dyreborg, siger i podcasten om det samme emne:

“Jeg tror, det er vigtigt, når vi har Tour de France i Danmark, at vi varmer op på alle mulige måder både sportsligt, kulturelt og til alle mulige aldre. Altså at vi prøver at se, om vi kan flette cykling og cykelsport til alle mulige leder af livet.”

Det er derfor, der er skoler, som maler cykler gule, plejehjem der cykler om kap på trehjulede cykler, landsbyer der giver alle skilte røde prikker, lokale ildsjæle der skaber opfindsomme oplevelser. Initiativer der alle harmonerer med den politiske opbakning og begejstring for, at så stor en sportsbegivenhed kommer til Danmark.

Gå på opdagelse i de mange danske Tour de France-forberedelser og mærk ånden, der allerede har lagt sig over landet.

Scenekunst i sidevind: Poesi, cykler og lycra

Kan man kombinere cykling og Tour de France med kunstformen poesi? Vallekilde Højskole rapporterer fra en aften i maj, hvor poesi og cykling flettedes sammen.

Link til scenekunst i sidevind

Nyborg ser gult

En stolt borgmester, en sprudlende by. Nyborg Kommune er målet for anden etape i verdens mest berømte cykelløb. Følg med, når Vallekilde Højskole tager afsted for at høre nyborgenserne om deres forberedelser til, når Tour de France og 60.000 turister indtager byen.

Link til Nyborg ser gult

Vejle, The Kingdom of Cycling

Med sloganet ‘The Kingdom of Cycling’ har Vejle sat sig i sadlen for at blive en af Danmarks største cykelbyer. Tag med til Vejle og oplev cykelglæden blandt både børn og voksne.

Link til Vejle #1

Link til Vejle #2

Cykling samler Roskilde på tværs af alle aldre 

I hjertet af Sjælland begynder etapen i Roskilde, som afsluttes med historiske billeder over verdens tredje største hængebro, Storebæltsbroen. Imens børn laver kunst til rundkørsler, planlægger byrådsmedlem Mogens Pedersen besøget til mindste detalje. En ting står klart;, alle er involveret i besøget.

Link til cykling samler Roskilde på tværs af alle aldre

Tour de Sønderborg - verdens største cykelløb kommer til Sønderjylland

Sønderborgenserne har betrukket byen i den velkendte, gule farve. Med flere års forberedelse i bagagen ses der med længsel frem til 3.juli. Tag med til Sønderborg og mød Borgmester Erik Lauritzen og medarrangør Jesper Schack. Og er du nysgerrig på 3.etape? Ja, så har vi selvfølgelig prøvekørt den for dig på en PINO - en moderne tandem.

Link til Tour de Sønderborg

Storebæltsbroen

I Slagelse kan du komme ind under en af Danmarks helt store tour-attraktioner - nemlig Storebæltsbroen. Vi er hoppet på en fiskekutter og sejler under bindeledet mellem Sjælland og Fyn, som jo er det afsluttende element af 2. etape.

Link til Storebæltsbroen