Grand Départ-trofæet overleveret efter et Tour de France med historiske danske præstationer

3 danske etaper, 4 danske etapesejre, 2 danske ryttere i den prikkede bjergtrøje og 1 dansk vinder af Tour de France 2022. De danske ryttere har leveret en kraftpræstation i årets Tour de France, der i dag kulminerede, da Jonas Vingegaard modtog både den gule og den prikkede trøje på Champs-Élysées i Paris. På podiet overrakte også bestyrelsesformanden for den danske Tour-start, Sophie Hæstorp Andersen Grand Départ-trofæet til Baskerlandet, der næste år skal være vært for Grand Départ. Overrækkelsen af trofæet markerer, at værtskabet for Grand Départ nu er givet videre.

Sophie Hæstorp Andersen overlever trofæet til Baskerlandet på Champs-Élysées

Tour de France 2022 startede med en gul folkefest på tværs af hele landet. Allerede på 2. etape tog Magnus Cort overbevisende den prikkede bjergtrøje – en trøje han kørte i helt frem til 9. etape. Undervejs vandt kørte han som den første over løbets første 11 kategoriserede stigninger – det er første gang i Tour de France-historien, at en rytter har gjort det. På 10. etape var Magnus Cort flyvende igen, da han kørte først over målstregen og vandt etapen. Dagen efter, på 11. etape, leverede Jonas Vingegaard en magtpræstation, tog etapesejren og som den første dansker i 15 år kunne han efter etapen iklæde sig den gule førertrøje. 13. etape blev vundet af den tidligere verdensmester Mads Pedersen, og han blev dermed den 3. dansker, der tog en etapesejr i Tour de France 2022.  

Den fjerde danske sejr skete på 18. etape, da Jonas Vingegaard fænomenalt vandt på Hautacam.  

Den gule trøje forsvarede Jonas Vingegaard helt frem til Paris, og derfor kunne han gå på podiet til lyden af den danske nationalmelodi til afslutningsceremonien af Tour de France 2022 som den samlede vinder af verdens største cykelløb. Med en samlet sejr i bjergkonkurrencen kunne Jonas Vingegaard også gå på podiet i Paris for anden gang og også lade sig hylde iført den prikkede bjergtrøje.  

Grand Départ-trofæet overleveret på Champs-Élysées

I dag blev stafetten for Grand Départ også givet videre til Baskerlandet, der skal være værter næste år. Til afslutningsceremonien af årets Tour de France på Champs-Élysées havde bestyrelsesformanden for den danske Tourstart, Sophie Hæstorp Andersen, en særlig rolle. På podiet overrakte hun Grand Départ-trofæet til Baskerlandet, der næste år skal være vært for Grand Départ.  

Overrækkelsen af trofæet markerer, at værtskabet for Grand Départ nu er givet videre.  

Sidste år på Champs-Élysées modtog Danmark Grand Départ-trofæet fra Région Bretagne. I løbet af det sidste år har trofæet været udstillet i de 5 mål- og startbyer. På sin vej mellem byerne er trofæet blevet cyklet rundt langs de tre danske etaper i en særlig gul Tour de France-ladcykel, hvor det er blevet fulgt af alt fra børnehaver til pensionister og lokale cykelklubber.